Bílý cukr x hnědý cukr x třtinový cukr?
Základem je sacharoza u všech 3 druhů. Ten údajný jed a "tvůrce" rakoviny, depresí, hyperaktivity, bolestí hlavy, hemoroidů …
-bílý cukr - prošel rafinací, ale rafinace NENÍ nic špatného - zbavíme se všech nečistot z pole, samozřejmě i vitamínů, proto ji všichni zatracují, ale má smysl z cukru přijímat vitamíny? sacharozy obsahuje 99-100%
-hnědý cukr - nerafinovaný cukr nebo částečně rafinovaný s řepnou melasou, popřípadě s třtinovou melasou,
(1 lžička (5g) obsahuje 9,2 mg vápníku- DDD je 800-1000 Mg, což by bylo přes 100 lžiček!-takže trochu kontraproduktivní z cukru získávat minerální látky nebo vitaminy), obsahuje 96-98% sacharozy,
může se jednat i o rafinovaný bílý cukr obarvený karamelem.. ! :o
- třtinový cukr - obsahuje 80% sacharozy a zbytek je melasa- o melase víc příště